Hamburgery

Když jsme se rozhodli dělat hamburgery, netušili jsme, asi jako většina z Vás, do čeho se vlastně pouštíme.

Výsledek byl asi půl roku vztekání a vyhazování burgerů, luštění různých doporučení a receptur z amerických TOP výběrů. K ničemu to nevedlo, pokud jsme chtěli zachovat výrobu jednoduchou, z našeho vlastního dobytka a přitom se špičkovým výsledkem.

To se nám docela nakonec povedlo a proto Vám rádi nyní předáme pár doporučení, abychom Vám ušetřili podobné trápení, jakým jsme prošli my.

Nebo pokud nechcete experimentovat, můžete si objednat maso na hamburger u nás, z limuzínů.

Hamburger není karbanátek, skládá se pouze z kvalitního hovězího masa. Zapomeňte na to, že do něj semelete všechno, co jde okolo.

Používejte pouze maso z dospělých kusů, starších 30 měsíců, z masa mladých býků a jalovic ho neuděláte, je nezralé, obsahuje moc vody. Mletím porušíte texturu masa, voda Vám během přípravy vyteče a výsledek je tuhá, nechutná placička.

Nemelte maso na jemné šajbě, použijte hodně hrubou, někteří špičkoví kuchaři maso na hamburgery dokonce krájí na kostičky.

Neuplácávejte burger jako karbanátek, jen maso nasrážejte k sobě přehazováním z dlaně do dlaně, potom zmáčknutím lehce vytvarujte a nezapomeňte doprostřed vymáčknout palcem důlek, jinak se Vám srazí maso do kuličky

Zapomeňte na placičky velikosti McDonalds, burger prostě musí mít aspoň 200 g,

Použijte jen hovězi maso, nepřidávejte žádnou mouku, strouhanku, vepřové apod., pokud chcete použít cibuli, rozemelte ji spolu s masem, chuť je plnější a kostičky nevypadávají z burgeru.

Celý vtip je prostě v kvalitní surovině, když budete mít surovinu na houby, můžete se stavět na uši a stejně Vám místo špičkového burgeru vyleze nějaká hrůza.

Jinak hamburger, udělaný z kvalitního masa je vynikající zážitek, příliš nepokulhávají za steakem.