Jak filetovat divokého lososa

Chcete filetovat lososa a nevíte jak na to?

Jedna z nevýhod divokého lososa je to, že se většinou obchoduje jako celá ryba. Rybáři mají krátkou sezonu a pokud chcete lososa,zmraženého bezprostředně po výlovu, musíte se spokojit s celou rybou. Na lososa totiž většinou nejsou na lodích specializované linky jako na treskovité ryby, zřejmě se to nevyplatí. Vzhledem k tomu, že úlovky musí být zmraženy co nejdříve po výlovu, ruční filetování takřka nepadá v úvahu.

Takže losos se vykuchá, maximálně se odřízne hlava a zmrazí jako celá ryba. Odměnou je naprosto špičková kvalita suroviny.

My ho bez rozmražení rozřežeme na podkovy, ty si můžete objednat zde.

Takže pokud si chcete koupit celou rybu, podívejte se jak ji vyfiletujete.Našli jsme pro Vás video.Sice je v angličtině, ale slovní doprovod není nutný.Trochu problém vidíme v tom, že většina zákazníků nezpracuje oba filety najednou a tak si část znovu zmrazí. To vám moc nedoporučujeme, kvalita dost utrpí dvojím zmražením.

Návod, jak nejlépe rozmrazit lososa, najdete zde.

Kdybyste jen nevěděli, co dělá a čím to tam ke konci šmrdlá ten filet, tak to je obyčejná škrabka na brambory, zachytává jí kostičky a vytrhává ven. Jde to taky dobře pinzetou, prsty přejedete filet a kostičky, které nahmatáte, prostě vyškubnete pinzetou. Není to ale nutné, losos nelze srovnávat třeba s kaprem, těch kostí je tam minimum, takže tohle dělat bych doporučil hlavně na suši.

Kůži ponechte klidně na filetě, snadno se oddělí po tepelné úpravě a losos nepustí tolik šťávy.

Filety už potom znovu raději nezmrazujte, kvalita klesne.