Jak připravit steak z tuňáka

Jednoduchý, spolehlivý způsob přípravy tuňáka.


Steak z tuňáka musí být dostatečně vysoký (1,5 až 3 cm)- od toho se odvíjí doba tepelné přípravy. Nechte steak přes noc rozmrazit v ledničce, při nízké teplotě 1 - 2 °C, nejlépe přikrytý freshovou folií. Pokud jste si koupili steak ve vakuovém balení, alespoň propíchněte sáček.Vakuové balení poskytuje vysokou ochranu před vymrzáním mraženým produktům, ale při rozmražování by podtlak zbytečně vytahoval šťávu z ryby.

Vyndejte z ledničky těsně před připravou, netemperovat v pokojové teplotě.
 
  • Osolte okořeňte, potřete olejem.
  • Rozpalte pánev, nalijte trochu oleje a počkejte až se z něj trošku začne kouřit, potom vložte steak a osmahněte po každé straně asi 2-3 minuty (cca u 2,5cm steaku). Poté nechte steak chvíli odpočinout mimo varnou desku.
  • Vyndejte a nařezejte na plátky.
  • Podávejte.