Protože Vám nabízíme mraženého lososa jako celou rybu, zřejmě ho budete potřebovat rozmrazit, abyste si ho mohli vyfiletovat.
Nebo si od nás koupíte námí vyfiletovaného lososa v chlazeném stavu a zajímalo by Vás, co jsme s ním prováděli.
Následující postup můžete použít pro rozmražování jakýchkoliv ryb nebo masa.
Většinou se ryby nebo maso rozmrazují vzduchem, v praxi se buď nechají povolovat v pokojové teplotě( to je úplně špatně) nebo,v lepším případě v ledničce.
Pokud se jedná o menší kousky masa nebo ryb, tak lednička může stačit. U větších kusů,jako právě celých ryb nebo kusů masa může být rozmražování vzduchem problém.
Zejména pokud rozmražujete v pokojové teplotě. Rozmražování vzduchem totiž trvá příliš dlouho,a na povrchu ryb nebo masa dochází k nárustu mikrobiální flory a rovněž se zrychlují hnilobné procesy. To, že je ryba nebo maso uvnitř zmrzlé, neznamená, že se vám na povrchu nemůže vesele kazit.
Nakonec jsme se po všech pokusech s rozmražováním ve slané vodě vrátili k rozmražování vzduchem, ale v lednici při max. 3 stupních Celsia.
Při této teplotě nedochází k namnožení mikroflory a současně je dostatečně rychlá. Textura masa zůstává pevná.
Po rozmražení co nejdříve zpracujte, maximálně do 48 hodin. Po celou dobu rybu uchovávejte v lednici, zabalené v potravinářské folii,aby maso neosychalo.
Znovu nezmrazujte.
Jestliže nejste schopni zkonzumovat v tak krátkém čase celou rybu, kupte si od nás buď zmražené steaky nebo chlazený filet steak.
Pokud si koupíte od nás hovězí steaky, rozmražujte je v lednici, ponechané ve vakuovém balení. Hovězí steaky bych nikdy nedoporučoval rozmražovat ve vodě,riziko nasátí vody je příliš velké. Současně platí,nenechávat rozmražovat v pokojové teplotě, vždy v lednici.