Losos s avokádem

Pečený losos přelitý omáčkou z avokáda.

Na 4 porce potřebujeme:

  • 4 porce lososa po 100 g
  • 17g rozehřátého másla
  • sůl a pepř
  • 4 snítky estragonu
  • 4 plátky limetky
  • Omáčka z avokáda
  • 1 avokádo, vypeckované, oloupané
  • 80 ml bílého jogurtu

Nastrouhaná kůra a šťáva z ½ limetky nebo citronu

Potřeme máslem 4 velké čtverce pečícího papíru. Na každý položíme 1 porci lososa, osolíme, opepříme, navrch položíme snítky estragonu a plátek limetky. Lososa  papírem dobře obalíme a dáme do zapékací mísy. Pečeme 25 minut v předehřáté troubě při 150´C až je ryba dobře propečená. Mezitím připravíme omáčku z avokáda: do mixeru dáme dužinu z 0,5 avokáda, jogurt, kůru a šťávu z limetky, podle chutí sůl, pepř a vše dohladka rozmixujeme. Pak přidáme na kostičky nakrájené druhou půlku avokáda.

Fólii sejmeme a plátky lososa dáme na ohřáté talíře. Podáváme s omáčkou z avokáda.