Pečený losos přelitý omáčkou z avokáda.
Na 4 porce potřebujeme:
Nastrouhaná kůra a šťáva z ½ limetky nebo citronu
Potřeme máslem 4 velké čtverce pečícího papíru. Na každý položíme 1 porci lososa, osolíme, opepříme, navrch položíme snítky estragonu a plátek limetky. Lososa papírem dobře obalíme a dáme do zapékací mísy. Pečeme 25 minut v předehřáté troubě při 150´C až je ryba dobře propečená. Mezitím připravíme omáčku z avokáda: do mixeru dáme dužinu z 0,5 avokáda, jogurt, kůru a šťávu z limetky, podle chutí sůl, pepř a vše dohladka rozmixujeme. Pak přidáme na kostičky nakrájené druhou půlku avokáda.
Fólii sejmeme a plátky lososa dáme na ohřáté talíře. Podáváme s omáčkou z avokáda.