Pečený pstruh s pomerančem

Pečený nadívaný pstruh s pomerančem

Na 4 porce potřebujeme:

  • 4 očištění pstruzi (375-425g)
  • 4 velké snítky tymiánu
  • 4 velké snítky petrželové natě
  • 125g drobných žampionů, nakrájených na plátky
  • 2 nasekané šalotky
  • 4 polévkové lžíce bílého vinného octa
  • nastrouhaná kůra a šťáva z 1 pomeranče
  • sůl a pepř
  • plátky pomeranče a snítky tymiánu na ozdobení

Do každého pstruha uděláme z obou stran nožem 2 šikmé zářezy.

Lístky tymiánu a petržele odtrhneme od stonků. V míse smícháme žampiony, šalotku, bílý vinný ocet, pomerančovou kůru a šťávu, lístky tymiánu a petržele, podle chuti pepř a sůl.

Polovinou houbové a bylinkové směsi pstruhy v břišní dutině naplníme.

Připravené pstruhy vložíme do vymazané zapékací mísy a povrch pokryjeme zbylou částí žampionové směsi.

Přikryjeme alobalem nebo fólií a necháme v chladu 4 hodiny marinovat.

Potom pstruhy 20-25 minut pečeme v předehřáté troubě při 180´C dozlatova. Ozdobíme plátky pomeranče, snítkami tymiánu a ihned podáváme.