Treska na másle s petrželovou natí a citrónem.
Na 4 porce potřebujeme:
- 60g hladké mouky
- sůl, pepř
- 8 filetů z tresky
- 100g másla
- 1 polévková lžíce
- nasekané petrželové natě
- šťáva z ½ citronu
- stočená kolečka citronu a snítky
- petrželové natě na ozdobení
Na talíř nasypeme mouku, osolíme ji a opepříme. Porce ryby v ní obalíme, přebytečnou mouku oklepeme.
Na velké pánvi rozehřejeme polovinu másla. Když začne pěnit, přidáme porce ryby a z každé strany je dobře opečeme. Je důležité, aby se dobře propekly. Po opečení je uchováme v teple.
Pánev vytřeme papírovými ubrousky. Zbylé máslo zprudka zahříváme, až začne zlátnout. Přimícháme petrželovou nať, citronovou šťávu a směsí přelijeme ryby. Ihned podáváme, zdobíme stočenými kolečky citronu a petrželovou natí.