Treska připravená s kajunskou směsí koření.
Na 4 porce potřebujeme.
- 4 plátky tresky
- 30g másla
- Koriandrové máslo a řeřicha při podávání
- Kajunská směs koření
- 2-3 polévkové lžíce hladké mouky
- 1 kávová česneková lžička granulí
- 1 kávová lžička sladké papriky
- 1 kávová lžička cibulové soli
- 1 kávová lžička mletého kmínu
- 1 kávová lžička jemnějšího chilli koření
- ½ kávové lžičky sušeného oregana
- po ¼ kávové lžičce černého a kajenského pepře
Připravíme kajunskou směs koření: smícháme mouku, česnekové granule, papriku, cibulovou sůl, římský kmín, chilli, oregano, černý a kajenský pepř. Směsí obalíme porce ryby a necháme je alespoň 30 minut v chladničce marinovat.
Na velké pánvi rozehřejeme máslo, na něj položíme obalené porce ryby a z každé strany je 2-3 minuty zvolna opékáme, až maso zmatní a jde snadno odlupovat.
Osmažené porce ozdobíme hrudkou koriandrového másla, řeřichou a ihned podáváme.