Tuňák s pikantní fenyklovou a rajčatovou přílohou

Tuňák s pikantní fenyklovou a rajčatovou přílohou

Na 4 porce potřebujeme:

  • 4 porce
  • 4 polévkové lžíce olivového oleje
  • šťáva z ½ citronu
  • 3 utřené stroužky česneku
  • ½ lžičky provensálského koření
  • 4 plátky tuňáka po 175g,
  • Asi 2,5cm silné
  • sůl a pepř
  • řezy limetky a snítky kopru na ozdobení

Pikantní fenyklová a rajčatová příloha

  • 1 malá hlíza fenyklu
  • 2 rajčata oloupaná, zbavená semen a nakrájená na kostičky
  • 2 polévkové lžíci olivového oleje
  • 1 polévková lžíce citronové šťávy
  • 1 polévková lžíce tmavé olivové pasty
  • 1 utřený stroužek česneku

Ve velké míse smícháme olivový olej, česnek a provensálské koření. Přidáme plátky tuňáka a obracíme je, aby se zálivkou pokryly. Přikryjeme je a necháme asi

1 hodinu v chladničce marinovat, občas je obrátíme.

Připravíme přílohu: v míse dobře promícháme na nudličky nakrájený fenykl, rajčata, olivový olej, citronové šťávu, olivovou pastu a česnek. Plátky tuňáka vyjmeme z marinády, marinádu odložíme stranou. Tuňáka z každé strany 3-4 minuty grilujeme ve vzdálenosti 7cm pod horkým grilem, jednou či dvakrát potřeme marinádou.

Plátky tuňáka podle chuti osolíme a opepříme a zalijeme zeleninovou přílohou. Ozdobíme řezy limetky a koprem. Ihned podáváme.