Tuňák s pikantní fenyklovou a rajčatovou přílohou
Na 4 porce potřebujeme:
Pikantní fenyklová a rajčatová příloha
Ve velké míse smícháme olivový olej, česnek a provensálské koření. Přidáme plátky tuňáka a obracíme je, aby se zálivkou pokryly. Přikryjeme je a necháme asi
1 hodinu v chladničce marinovat, občas je obrátíme.
Připravíme přílohu: v míse dobře promícháme na nudličky nakrájený fenykl, rajčata, olivový olej, citronové šťávu, olivovou pastu a česnek. Plátky tuňáka vyjmeme z marinády, marinádu odložíme stranou. Tuňáka z každé strany 3-4 minuty grilujeme ve vzdálenosti 7cm pod horkým grilem, jednou či dvakrát potřeme marinádou.
Plátky tuňáka podle chuti osolíme a opepříme a zalijeme zeleninovou přílohou. Ozdobíme řezy limetky a koprem. Ihned podáváme.